dilluns, 22 de novembre del 2010

28-N en la Red: les eleccions de la "restauració"


Catalunya afronta les properes Eleccions Autonómiques sota el signe de la decepció per la ressaca produïda per la gestió del Nou Estatut i l'evidència d'una "classe política" ben acomodada dins el poder a cobert de qualsevol crisi econòmica.
Els resultats semblen cantats una vegada el tripartit ha renunciat a qualsevol govern de coalició, encara que no s'ha de desdenyar la fugida de vots cap a les noves formacions sorgides en tots els partits amb representació al Parlament: Axí el Partit Popular, competirà amb la candidatura Alternativa de Govern de Montserrat Nebrera; CiU s'ha d'enfontar amb l'independentisme de Solidaritat Catalana de Joan Laporta; el PSC amb la candidatura de la ex-diputada del PSOE Rosa Diaz, Unió Progres i Democracia, que tambè competirà pels tres escons de Ciutadans; ERC amb la llista de Reagrupament Independentista del ex-conseller Joan Carretero i el badaloí Oriol Bertran; i ICV-EUiA rivalizarà amb la candidatura dels comunistes revolucionaris Des De Baix, a mès de la dels antitaurins del PACMA i els partidets personalistes verds que le poden treuren uns poc vots. Cap d'aquestes noves candidatures estaràn foguejades per unes eleccions municipals previstes pel el 29 de maig del 2011, per això les seves posibilitats son mínimes. Tambè hi haurá altres amb poques posibilitats, algunes tan perillosses con la formació neonazi, Plataforma X Catalunta.
En quant a la puresa democràtica, aquestes eleccions estan sota mínins: Es realitzen sense una llei electoral pròpia catalana; s'ha pujat el presupost als partits un 9'8 % a pesar de la crisi; tornaren a veure el mètodo botiguer de portar la papareta del vot a casa ( l'Espange caciquil que es diu a Europe ) o fer enquestes a peu d'urna, entre altres traces. Trucs que reforcen l'electorat despolititzat.
... Pero ningú elegirà directament al seu President de la Generalitat, ni tampoc al ciutadà que el representa al Parlament. Això no està contemplat al sistema.

LES CANDIDATURES A LA RED

- Convergència i Unió ( CiU )
http://www.ciu.cat/
- Partit dels Socialistes de Catalunya ( PSC )
http://www.socialistes.cat/
- Partit Popular de Catalunya ( PPC )
http://www.ppcatalunya.com/
- Esquerra Republicana de Catalunya ( ERC )
http://www.gentvalenta.cat/
- Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida ( ICV-EUiA)
http://www.iniciativa.cat/ , http://www.euia.cat/
- Ciutadans ( C's )
http://www.ciudadanos-cs.org/
- Alternativa de Govern
http://www.alternativadegovern.cat/
- Des de Baix
http://www.desdebaix.cat/
- Escons en Blanc ( EB-CENB )
http://www.ciudadanosenblanco.com/
- Partit Antitaurin Contra el Maltrat Animal ( PACMA )
http://www.pacma.es/
- Reagrupament Independentista ( RI )
http://www.reagrupament.cat/
- Solidaritat Catalana per la Independencia
http://www.solidaritatcatalana.cat/
- Unión Progreso y Democracia
www.upyd.es/catalunya
-Pirates de Catalunya ( PIRATA:CAT) http://www.pirata.cat/ - Plataforma X Catalunya http://www.pxcatalunya.com/ - Partit Republicà d'Esquerra - Izquierda Republicana http://www.ir-pre.es/ - Coordinadora Reusenca Independent http://www.cori.cat/ - Por Un Mundo Mas Justo http://www.porunmundomasjusto.com/ A mès de: Els Verds - Grup Verd Europeu - Falange Española y de las JONS - Partido de los Pensionistas en Accion - Gent Nostra (?) - Partido Castellano - Partit familia i Vida.