dilluns, 9 de maig del 2011

Lluita veïnal al barri de Llefià de badalona

Badalona - Els 188 propietaris dels blocs de pisos a l'entorn del parc de les Palmeres, al barri de Llefià de Badalona, volen que l'Ajuntament d'aquesta ciutat els permeti construir un aparcament d'iniciativa veïnal al subsòl del parc, una fórmula molt estesa en aquesta zona de la ciutat. El govern local (PSC, CiU i ERC), però, de moment no els ho permet.
Els veïns no entenen per què s'ha permès fer aparcaments d'iniciativa veïnal en situacions que consideren similars a les que ells proposen, amb subsòl públic. “De la mateixa manera que han ajudat altres pàrquings, nosaltres també volem que ens ajudin”, es lamenta José Luis Muñoz, president de la junta de l'associació del pàrquing. Es refereix als aparcaments d'iniciativa veïnal construïts a la zona coneguda com el Triangle i a tocar de l'escola Antoni Botey, tots dos a Llefià.
La lluita dels veïns per poder construir un aparcament sota el parc de les Palmeres va començar fa més de cinc anys. “Amb aquest pàrquing, a més de treure quasi dos-cents vehicles del carrer, aconseguiríem contribuir a la millora, a la neteja i al manteniment del parc”, assegura Muñoz.
L'Ajuntament de Badalona, en diverses reunions que ha mantingut amb els veïns, els proposa construir ell mateix l'aparcament, a través de l'empresa municipal Engestur, i que els veïns puguin accedir a les places en règim de concessió durant 50 anys.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/407722-lluita-veinal-per-poder-impulsar-un-parquing.html