diumenge, 25 de desembre del 2011

Rebuts: revista Sinpermiso, Paper_de_Vidre, Ecowiki i la recerca TOPCAP

sinpermiso nº10 diciembre 2.011 es una revista electrónica semanal y se articula en torno a una revista semestral del mismo nombre, cuyo primer número en soporte papel apareció a principios de 2006.
El núcleo promotor de sinpermiso lo compone un equipo de personas de ambos lados del Atlántico y de tres generaciones distintas. Procedemos de subculturas académicas diversas: economistas, historiadores, filósofos, politólogos, publicistas, matemáticos e hispanistas. Y venimos de distintas corrientes de la tradición socialista, en el amplio sentido del término, que incluye a las socialdemocracias, a los laborismos, a los distintos comunismos, al anarquismo obrero y al sindicalismo revolucionario.
Paper_de_Vidre és una revista digital cultural eclèctica que pretén ser un punt d’acollida per a nous enfocaments (tant formals com conceptuals) de l’expressió escrita sobre diverses temàtiques que basculen des de les diferents disciplines culturals (cinema, literatura, música...) a les diverses problemàtiques socials, i que normalment són difícils de trobar en els grans mitjans de comunicació. S’hi inclouen reportatges, entrevistes, relats curts i articles d’opinió sobre temes molt diversos.
http://www.paperdevidre.net






L'Antifranquisme davant el Tribunal de Orden Pública TOPCAT 1963 -1977 - Fundació Cipriano García - CC.OO

La Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya està duent a terme des de l’any 2009 el projecte de recerca instrumental “El Tribunal de Orden Público (TOP) i la repressió política sota la dictadura franquista a Catalunya: institucions, actors i dinàmiques polítiques, (1963-1977)”.  
En la primera fase d’aquest projecte el resultat ha estat la creació d’un portal temàtic sobre l’actuació d’aquest tribunal contra les ciutadanes i ciutadans de Catalunya a llarg dels darrers anys de la dictadura.  ( Amb molta informació de gent de Badalona i Sta. Coloma)
El seu equip de recerca ha estat format per Javier Tébar Hurtado (coordinador del projecte), Juanma García Simal, José Fernando Mota Muñoz, Giaime Pala i Nàdia Varo Moral.  
Aquest és el primer portal temàtic sobre l’actuació del TOP al conjunt d’Espanya.


http://topcat.ccoo.cat/docs/protagonistes.pdf 
http://topcat.ccoo.cat/

ECOWIKI Ecologistas en Acción presenta Ecowiki, una página web participativa donde los ciudadanos pueden cooperar en línea para documentar y denunciar las amenazas al medio ambiente.

http://ecowiki.ecologistasenaccion.org








Grupo NO A LOS PRIVILEGIOS DE LOS POLÍTICOS. NO A LA CORRUPCIÓN POLÍTICA



Moltes merçes a tots! per la vostre col.laboració a revista Alhora