dijous, 16 de febrer del 2012

Ferran Aisa presenta el llibre "Barcelona balla, dels salons aristocràtics a les sales de concert"


Barcelona - L'escritor i historiador Ferran Aisa presentará la seva útima obra, "Barcelona balla, dels salons aristocratics a les sales de concert" de l'Editorial Base a càrrec del propi autor, que tindrà lloc el dimarts 21 de febrer a les 19 h., a la Biblioteca Pública Arús. Passeig de Sant Joan, 26 - Barcelona.
Barcelona ha estat al llarg del temps una ciutat festiva on la música i el ball han format part important del seu oci. El llibre de Ferran Aisa és una crònica intensa d’aquesta Barcelona bulliciosa i festiva que, a través de societats de tota mena, ha fet de la vida un lloc també per divertir-se i per gaudir de la sensibilitat humana.
Barcelona balla presenta dos segles de societats, balls i músiques a la capital catalana, i ho fa desenvolupant l’esperit lúdic dels barcelonins. Al llarg del llibre som testimonis de com la societat civil organitza els seus saraus per damunt de les classes socials, des de l’aristocràcia fins als hortolans i de la burgesia a la classe treballadora. Barcelona balla fa un recorregut pels salons aristocràtics, els primers envelats, els cafès-concert, els cabarets, les sales de ball, les discoteques i, entre altres espais, les sales de concert. El llibre també és testimoni de les modes musicals i dels balls que apareixen al llarg dels segles xix i xx: vals, rigodon, cancan, xarleston, jazz, swing, bolero, mambo, rock and roll, twist... I dels artistes que ofereixen el seu do musical en directe als espais lúdics de la ciutat, com ara Carlos Gardel o els Beatles i tants i tants músics i cantants que han ajudat a posar la banda sonora a la vida de diverses generacions de barcelonins.

http://vaixellblanc.blogspot.com/