dilluns, 27 de novembre del 2017

“Aixequem la República”, nova plataforma pel procés constituent

BARCELONA - “La República no solament es proclama sinó que sobretot es construeix”. Aquest és un dels lemes que basteix “Aixequem la República”, la plataforma ‘ciutadana’ per començar a posar en marxa l’anomenat “procés constituent”. 

Segons el manifest fundacional, l’entitat, molt propera als moviments de la CUP,  basa l’estratègia en la “nova realitat republicana autoorganitzada” que ha de ser la “matriu del procés constituent” pensat per “l’emancipació col·lectiva: llibertats polítiques, justícia social i democràcia econòmica”. Una nova realitat que sorgeix de la “resistència de l’u d’Octubre”. 


 “El repte actual va molt més enllà d'una qüestió identitària o nacional”, afegeix. “És una oportunitat de trencar amb el règim del 78 i les seves elits dominants”, afirma.  I conclou: “Es tracta de dotar-nos de la capacitat d'ampliar el nostre poder de decisió sobre com volem viure, i per fer-ho, ens cal animar i facilitar la participació dels sectors tradicionalment exclosos, com les persones migrades. No tan sols volem un nou país, volem un país millor on exercir, des de baix, la plena sobirania”.


  Les Diverses entitats, ateneus i moviments socials que configuren “Aixequem la República” fan una crida per trobar-se el proper 2 de desembre al poliesportiu de Les Tres Xemeneies, al Poble Sec.